Nieuwbouw Land van Valk in Dordrecht

Heijmans Woningbouw is de aannemer voor de nieuwbouw van 47 woningen voor Plan Valkhorst in Dordrecht. Nieuw Land van Valk ligt tussen het ‘oude’ Land van Valk en de N3. Het wordt een gemoedelijke wijk, met ruimte op straat en waar het heerlijk rustig wonen is. Een buurt met veel groen en dicht tegen de historische binnenstad aan. 

In eerste instantie zou voor de fundatie geheid worden. Echter, slechts 2 weken voor de geplande start van het heiwerk kwam een adviesrapport op tafel waaruit bleek dat bij de blokken 6, 7 en 8 een onacceptabel risico op schade zou bestaan als de palen conform het ontwerp van de constructeur geheid zouden worden. De aanwezige belendingen zijn namelijk op staal gefundeerd en veelal niet in goede staat. Het plan was echter al geheel uitgewerkt op toepassing van heipalen en de prefabpalen waren reeds geproduceerd. Indien op dat moment overgestapt moest worden naar een ander paalsysteem zou er grote vertraging opgelopen zijn. Ook waren de reeds geproduceerde prefabpalen dan onbruikbaar geworden. 

Drukpaal.nl als probleemoplosser

De drukpaalmethode bracht de oplossing bij dit project. De reeds geproduceerde prefab fundeerpalen konden gewoon worden toegepast, waardoor het orginele ontwerp gehandhaafd kon blijven. En de originele planning werd gehaald!

Werkzaamheden drukpaal.nl

In totaal heeft drukpaal.nl voor dit project 131 prefab palen gedrukt. De palen hebben een lengte van 17 tot 18 meter en diameters van 250x250mm en 290x290mm. 

Wilt u weten of drukpaal.nl ook voor uw project de beste oplossing is? Neem contact op via info@drukpaal.nl of bel 0514 58 8000