Nieuwbouw Dukdalf Harlingen

Heijmans Woningbouw Drachten realiseert, in samenwerking met de Gemeente Harlingen en De Bouwvereniging, de bouw van 70 sociale huurwoningen, 16 koopappartementen en 13 grondgebonden in het centrum van Harlingen. Het nieuwbouwproject is gelegen op één van de laatste historische plekjes in Harlingen. Voorheen zat hier Scheepswerf Welgelegen en zorgcentrum Dukdalf. Het biedt de bewoners straks een uniek uitzicht.

Unieke methode en bewezen techniek

Voor Heijmans was de keuze voor Drukpaal.nl eenvoudig, aangezien wij in 2019 al het eerste deel van het project met een positief resultaat hebben uitgevoerd. Vorig jaar waren het zo’n 171 prefab funderingspalen en met fase 2 komen daar zo’n 180 palen bij.

Het project Dukdalf ligt midden in het centrum van Harlingen, waarbij er tijdens het aanbrengen van de fundering op geen enkele manier overlast voor de omwonenden mocht zijn. Al tijdens de eerste fase van dit project is gebleken dat Drukpaal.nl over de unieke methode en bewezen techniek beschikt om ook de tweede fase geluidarms en trillingsvrij de  prefab funderingspalen aan te brengen.

Werkzaamheden drukpaal.nl

Voor dit project hebben wij ca. 180 prefab funderingspalen geleverd en verdiept weggedrukt beneden maaiveldniveau. De palen hebben een afmeting van 290x290mm1 en 320x320mm1, met lengtes die variëren van 14,25m1 tot 22,00m1.