Nieuw duurzaam kantoor Rabobank Gouwestreek

Dura Vermeer Bouw Rotterdam realiseert de bouw van een nieuw duurzaam kantoor voor Rabobank Gouwestreek. Het betreft een multifunctioneel gebouw aan de Burgemeester Jamessingel, waarin de huidige vier Rabobank-vestigingen in Gouda zullen opgaan. Het gebouw wordt gebouwd volgens BREEAM-Excellent certificering en beschikt daarmee over hoge duurzaamheidskenmerken. Het wordt daarmee één van de meest duurzame kantoorgebouwen in Gouda. De verwachting is dat Rabobank Gouwestreek eind 2017 haar vestigingen in Gouda verhuist naar de nieuwe locatie aan de Burgemeester Jamessingel.

Een duidelijk keuze voor de drukpaalmethode

Met de keuze voor Dura Vermeer als aannemer is ook rekening gehouden met aspecten als de complexiteit van ‘bouwen langs het spoor’. Het terrein is gelegen tussen spoorrails en een instabiele grondkering bij een waterpartij. Beiden mochten uiteraard bij de uitvoering van het funderingswerk niet beschadigd raken.

Dit was niet de enige uitdaging voor deze bouw. Het was van groot belang om trillingsvrij te werken vanwege de mogelijke aanwezigheid van explosieven op de naastgelegen percelen. Tevens was de samenstelling van de ondergrond problematisch voor de toepassing van in de grond gevormde systemen. De voorkeur ging onomstotelijk uit naar de toepassing van prefab funderingspalen.

Peter de Jong, hoofduitvoerder Dura Vermeer Bouw Zuid West BV:
"Wij zijn zeer tevreden over de nieuwe drukpaalmethode. Het was op deze bouwlocatie voor ons cruciaal om trillingsvrij te kunnen funderen. Drukpaal.nl was hierbij de beste oplossing voor onze uitdagingen."

Werkzaamheden drukpaal.nl

Voor dit project hebben wij circa 150 palen geleverd en ingedrukt. Afmeting 290x290 en 350x350 mm. De lengte van de palen varieert tussen de 15 en 22 meter.