Over Drukpaal.nl

Drukpaal.nl is ontstaan vanuit een zoektocht naar slimme oplossingen om geluidsarm en trillingvrij te bouwen. In die zoektocht stuitten we op een verrassend eenvoudige methode die we maar wat graag met andere bouwexperts in Nederland delen.

Er wordt steeds meer gebouwd in binnenstedelijke gebieden. Veel aannemers worden daardoor dagelijks geconfronteerd met de druk om overlast te beperken, bijvoorbeeld als het gaat om het aanbrengen van funderingspalen. Het heien van prefab funderingspalen is daarom eigenlijk geen optie en in bepaalde steden zelfs verboden. Tot op heden hadden bouwexperts maar één andere optie: het in situ boren van funderingspalen. Maar hierbij heb je als aannemer geen controle over een aantal cruciale randvoorwaarden om een kwalitatief goede paalfundering te realiseren, denk aan de bodemkwaliteit of de aanwezigheid van grondwater. Met andere woorden: het is altijd weer afwachten wat je aantreft onder het grondoppervlak. Geen ideaal alternatief, dus.

Bestaand, beproefd én betrouwbaar

Dat kan beter, vinden wij. Daarom introduceren we met Drukpaal.nl een innovatieve maar eenvoudige methode waarbij kwalitatief hoogwaardige prefab palen door een hydraulisch aangedreven funderingsmachine de grond in worden gedrukt. Geluidsarm en zonder trillingen. Het drukken van betonpalen is een bestaande, beproefde én betrouwbare oplossing die in Azië al decennialang wordt gebruikt, maar nieuw is op de Nederlandse markt. 

Meer over de methode

Onze missie

Wij zijn ervan overtuigd dat de drukpaal de manier waarop we in Nederland bouwen, gaat veranderen. En we willen dat u daar als eerste getuige van bent. Daarom laten we aannemers en funderingsbedrijven graag kennismaken met drukpaalfundering.

Aan de slag met drukpaalfundering

Samenwerking tussen Bruil en IJB

Bruil en IJB hebben de handen ineengeslagen en introduceren middels drukpaal.nl de nieuwe methode in Nederland. Drukpaal.nl exploiteert de eerste innovatieve drukmachine in Nederland. Het doel van drukpaal.nl is om de nieuwe methode in Nederland te introduceren. Drukpaal.nl heeft in A.P. van den Berg een partner gevonden voor de levering van de machine voor de Nederlandse markt. Adviesbureau Crux begeleidt de marktintroductie.

Interesse in de aanschaf van een drukmachine?