Eerste drukpaalmachine in Europa operationeel

Op 24 november hebben we met Drukpaal.nl de eerste drukmachine in Europa in gebruik genomen. Op een speciale testlocatie in Heerenveen hebben we met succes diverse prefab funderingen aangebracht.

De resultaten van de test zijn veelbelovend: de machine doet precies waarvoor deze bestemd is, namelijk trillingvrij en geluidsarm prefab funderingspalen aanbrengen.

Tijdens de test hebben we verschillende prefab funderingspalen aangebracht, waarbij we bewust gevarieerd hebben in diameter en lengte van de palen. De machine is hierbij tot het uiterst getest, waarbij het maximale gewicht van de machine (320 ton) ook volledig is ingezet.

Met de drukmachine waren we in staat palen enkele meters in de draagkrachtige zandlaag te drukken. Een uitzonderlijk goed resultaat! Daarnaast is ook de side-pilling getest, een methode die het mogelijk maakt om drukpalen heel dicht bij de belendingen aan te brengen. Deze test heeft opnieuw bevestigd waar wij al van overtuigd waren: met het drukken van prefab funderingspalen introduceren we een methode waar u veel profijt van zult hebben.