De methode

Met Drukpaal.nl introduceren we een innovatieve maar eenvoudige methode waarbij kwalitatief hoogwaardige prefab palen door een hydraulisch aangedreven funderingsmachine de grond in worden gedrukt. Geluidsarm, zonder trillingen en zonder dat er (vervuilde) grond omhoog komt. Hoe dat in zijn werk gaat? We leggen het je graag uit.

Het drukken van prefab funderingspalen valt of staat met de speciaal hiervoor ontwikkelde funderingsmachine. In het hart van de machine zit een speciale drukunit die de prefab betonpaal kan vastpakken met klemmen en vervolgens in ‘slagen’ van circa twee meter de grond in drukt.

 

Vanaf circa drie meter boven maaiveld kan de paal niet verder gedrukt worden. Om de paal toch op het juiste niveau te krijgen, plaatsen we een oplanger. Hiermee wordt de paal precies tot de juiste diepte aangebracht.

 

 

Iedere paal wordt tijdens het aanbrengen proefbelast. Daarnaast maken we van iedere paal een registratie tijdens het aanbrengen. Na afloop van het project  rapporteren wij de gemeten indrukkracht en indruksnelheid uitgezet tegen de diepte, per paal. Met deze data op zak weet u van iedere paal honderd procent zeker dat deze de gewenste draagkracht kan leveren. Dat maakt Drukpaal de betrouwbaarste paal van Nederland.

Prefab betonpalen drukken, de voordelen op een rij:

  • Geen trillingen
  • Geen geluidsoverlast
  • De methode is bestaand, beproefd én betrouwbaar
  • Gegarandeerde kwaliteit dankzij prefab betonpaal en betrouwbare metingen
  • Geen (vervuilde) grond, restbeton, spoelwater, e.d. die vrijkomt(in tegenstelling tot bij het boren van palen)
  • Afvalvrij

 

Ontdek de voordelen zelf